Over Stamboomuitzoeken.nl

Zoals bij Stamboom uitzoeken staat te lezen: Stamboomuitzoeken.nl biedt Maatwerk in het maken en publiceren van stambomen, voor iedereen die zelf niet toekomt aan stamboomonderzoek en op zoek is naar een waardevol geschenk voor zichzelf of een ander.

En dat doet Stamboomuitzoeken.nl met alle plezier. Omdat de ervaring leert dat op een goed moment iedereen wel iets meer wil weten over zijn of haar roots.
Of het dan letterlijk gaat om ”iets” of om ”zoveel mogelijk”, in beide wensen kan worden voorzien.
Een kleine kanttekening is hier wel op zijn plaats: soms loopt een spoor dood doordat het helaas ook archieven wel eens overkomt dat ze getroffen worden door brand of andere vernietigende rampen.
En in het geval er vooral naar voorvaders gezocht wordt en er blijkt een ongehuwde voormoeder te zijn die geen vader opgeeft bij de geboorte van haar kind, houdt het (wat de voorvaders betreft) daar op.
Uiteraard doet Stamboomuitzoeken.nl er in dergelijke gevallen alles aan toch zoveel mogelijk gegevens te achterhalen.

Stamboomonderzoek kan even vast lopen, doordat gegevens om welke reden dan ook tijdelijk niet beschikbaar zijn. In die gevallen kan er op een later tijdstip verder worden gezocht, dan zijn de resultaten dus ook later gereed.

Tot slot: hoe groter het onderzoek, hoe groter de kans dat bovenstaande voorbeelden zich voordoen.

Gelukkig bevestigen de uitzonderingen de regel!

K.v.K. nr. 37160153

Over mij

Mijn naam is Josca Koster, geboren in 1959, moeder van een boom van een zoon en woonachtig in de gemeente Alkmaar.
Sinds 1982 houd ik mij bezig met stamboomonderzoek (genealogie) voor mijn eigen familie.
In 2008 heb ik de gegevens die ik heb verzameld gedigitaliseerd, en op een eigen website (Genealogie Koster) op het internet gepubliceerd.
Ons familiestamboomonderzoek voerde me terug tot in de 16e eeuw en loopt door tot in het heden. Begonnen als kwartierstaat en later genealogie, is deze inmiddels uitgegroeid tot een parenteel en bevat meer dan 6700 personen. (lees bij Stamboom voorbeelden meer over de kwartierstaat, genealogie en parenteel)
Doordat deze vorm van een stamboom een grote omvang heeft en er nog steeds nieuwe gegevens beschikbaar komen, wordt deze van tijd tot tijd nog aangevuld.
Momenteel ben ik ook bezig met de voorbereidingen van een boek over onze familiegeschiedenis.

Mijn jarenlange werkervaring in bibliotheken en mijn succesvolle onderzoek naar mijn eigen roots in archieven en het publiceren van onze familiestamboom, heeft me enthousiast gemaakt om stamboomonderzoek voor anderen te gaan doen.
Dat enthousiasme groeit alleen maar. Iedere familiegeschiedenis is weer anders en zorgt altijd weer voor verrassingen.
De historische achtergronden en het tijdsbeeld die daarbij voor het voetlicht komen zijn steeds leerzaam en inspirerend.
De reacties op afgeronde opdrachten en continuïteit in de genealogische werkzaamheden maken het plaatje compleet, voor mij is genealogie een passie.

Deze site, met alle inhoud, is door ondergetekende gebouwd. Praktisch, voor wat betreft het bijhouden en als hobby, knutselen met pixels noem ik het meestal. De nieuwste versie is eind 2019 gerealiseerd door Concept Webdesign.

Contact

Ik ben te bereiken via het contactformulier op deze pagina, telefonisch op nummer 06-17878740, het is ook mogelijk u door mij te laten bellen.

Wilt u uw stamboom laten uitzoeken?

Wilt u meer informatie? Vul dan het contactformulier in of mail uw telefoonnummer met uw verzoek om u gratis en vrijblijvend te laten informeren.