Wat doet Stamboomuitzoeken.nl?

Stamboomuitzoeken.nl biedt maatwerk in stamboomonderzoek:

  • Genealogisch onderzoek, voor zover mogelijk, online en plaatselijk in archieven.
  • Uitgewerkt in een eindrapport in de vorm van een stamreeks, kwartierstaat, genealogie of parenteel.
  • Transcripties (van oud naar modern schrift), digitaliseren, research, publiceren in boekvorm en/of op internet.
  • Met behulp van genealogisch onderzoek familieleden terugvinden.
  • Reeds bestaande familiegegevens en stambomen ordenen en leesbaarder maken, omzetten in een pdf bestand en/of tekening en verder uitbreiden door middel van genealogisch onderzoek.
  • Het onderzoek gaat uit van de originele aktes, transcripties (omzettingen van geschreven naar getypte tekst) online zijn soms niet foutloos en kunnen daardoor verkeerde informatie geven.
 fragment van een doopakte uit de 18e eeuw

Voor wie?

Voor iedereen die zelf niet aan stamboomonderzoek toekomt en meer wil weten over de eigen familiegeschiedenis, of een stamboom als persoonlijk cadeau wil aanbieden bij bijvoorbeeld een huwelijk of jubileum.

Voor als je nieuwsgierig bent naar antwoorden op vragen zoals:

  • Als je Bakker heet, was er dan ooit een voorvader die bakker van beroep was? Waar stond zijn bakkerij en bestaat dat pand nog steeds?
  • Zijn onze voorouders afkomstig uit Egmond, omdat onze achternaam Van Egmond is? Of stammen we af van een adellijke familie, of is er misschien een andere reden voor?
  • Welke beroepen oefenden onze voorouders uit, waar woonden ze, uit hoeveel kinderen bestonden hun gezinnen, hoe oud werden ze gemiddeld, onder welke omstandigheden leefden ze, zijn er bijzonderheden die generatie op generatie terugkomen?

Anders gezegd: voor iedereen die op zoek is naar een waardevol, persoonlijk cadeau voor zichzelf of een ander.

Hoe gaat het in zijn werk?

Op deze pagina’s vindt u informatie over hoe Stamboomuitzoeken.nl een stamboomonderzoek voor u verricht.

Vóór het onderzoek begint wordt er een vooronderzoek gedaan. Maar allereerst zal er per e-mail, en/of telefoon, contact zijn om te inventariseren wat uw wensen zijn en welke gegevens er al bekend zijn.

Bij Stamboom voorbeelden vindt u uitleg over de verschillende soorten stambomen (met voorbeelden), op de Contact-pagina achtergrondinformatie over Stamboomuitzoeken.nl en ondergetekende.

Hoe snel er resultaat is te verwachten van een stamboomonderzoek hangt van een aantal factoren af.

Bijvoorbeeld: de vindbaarheid en beschikbaarheid van de gegevens en wat voor soort stamboom uitgezocht gaat worden. Het vooronderzoek en overleg dat daar op volgt zal daar meer duidelijkheid in brengen.

Te verwachten is dat bijvoorbeeld een Stamreeks in 2 à 3 maanden gereed zal zijn (die periode is berekend op mogelijk oponthoud, zoals wanneer bepaalde stukken tijdelijk niet beschikbaar zijn. De werkelijk te besteden tijd -werkuren- is aanzienlijk minder).

Wilt u uw stamboom laten uitzoeken?

Wilt u meer informatie? Vul dan het contactformulier in of mail uw telefoonnummer met uw verzoek om u gratis en vrijblijvend te laten informeren.