Wat bepaalt de tarieven?

De hoeveelheid tijd die nodig is voor het onderzoek, is de belangrijkste factor. (NB Alleen de zoektijd wordt in rekening gebracht, de uitwerking van de gegevens vraagt minstens zoveel tijd als het zoeken, maar zijn niet voor uw rekening!)

– Zoeken kost nu eenmaal tijd, ter plaatse in het archief en op het internet. Zoekresultaten op het internet in zoekmachines zijn praktisch: zo is terug te vinden in welke plaats (verder) gezocht kan worden. Het gaat echter vaak om overgetypte, ingekorte versies (transcripties). Bovendien zijn nog lang niet alle archiefstukken gedigitaliseerd.
Wanneer archiefbezoek nodig is, is er eerst overleg. Slechts de helft van de reistijd wordt in rekening gebracht.

– De oorspronkelijke aktes hebben dus de voorkeur omdat deze aktes de originele gegevens bevatten, al maakten de ambtenaren van de Burgerlijke Stand natuurlijk ook wel eens een verschrijving, evenals hun voorgangers van de kerken.

– Hoe ouder het handschrift in de aktes, hoe meer tijd het kost ze te lezen. Zorgvuldig lezen is uiteraard erg belangrijk.

– Wanneer een akte is gevonden, en zorgvuldig gelezen, dan is het minstens zo belangrijk de gegevens zorgvuldig over te nemen en te verwerken, om schrijf- of typefouten zoveel mogelijk te vermijden.

Wat zijn de tarieven?

Het vooronderzoek is gratis en vrijblijvend en dient om een inschatting te kunnen maken van de benodigde tijd.
Inbegrepen zijn de onkosten voor scans en het eindrapport met de resultaten van het stamboomonderzoek, meestal een Stamreeks met index, afbeeldingen van belangrijke akten en bronvermeldingen in pdf (andere rapporten, uitvoeringen en/of publicaties zijn in overleg mogelijk).

Stamboomuitzoeken.nl biedt verschillende mogelijkheden in omvang en tijdsduur van stamboomonderzoek aan. Een voorbeeld van de uitwerking van een stamboomonderzoek vindt u op de pagina’s bij Stamboom voorbeelden.
Het gemiddelde benodigd aantal uren voor bijvoorbeeld een Stamreeks is circa 18, afhankelijk van de grootte van de gezinnen, tot hoever terug er gegevens te vinden zijn en of daar archiefbezoek voor nodig blijkt te zijn.

Voor meer informatie, een opdracht of een offerte kunt zich vrijblijvend contact opnemen met behulp van het contactformulier hieronder, of een e-mail sturen, of bellen naar nummer 06-17878740.

Het onderzoek start zodra de offerte is geaccordeerd (de Algemene Voorwaarden in de bijlage van de offerte worden daarbij als geaccepteerd beschouwd).

Ook zeer geschikt als gezamenlijk geschenk ter gelegenheid van een jubileum, afscheid, huwelijk, geboorte en andere bijzondere persoonlijke gebeurtenissen.

Wilt u uw stamboom laten uitzoeken?

Wilt u meer informatie? Vul dan het contactformulier in of mail uw telefoonnummer met uw verzoek om u gratis en vrijblijvend te laten informeren.