Wat is een stamboom?

Met een ‘stamboom’ wordt meestal een voorouderreeks bedoeld in de mannelijke lijn, een ‘stamreeks’ met een bepaald persoon als uitgangspunt.

Over de stamreeks en ander stamboomonderzoek (of -vormen) vindt u meer uitleg en voorbeelden op deze pagina’s via bovenstaande balk.

Hieronder de stamboomvoorbeelden, met uitvoeringen *, op een rij:

Stamreeks

Afbeeldingen:


de stamreeks van Lourens Sybes Koster


De stamreeks van Elisabeth Johanna Maria Schulten

Standaardrapport:
De stamreeks van (Elisabeth Johanna Maria Schulten) in pdf (opent in een nieuw venster)

Standaardrapport anno 2014:
Dit voorbeeld is samengesteld uit diverse stamreeksen met gefingeerde namen, in verband met de privacy, in pdf (opent in een nieuw venster)

Standaardrapport uitgevoerd als boekwerkje:
Enkele pagina’s van een papieren versie. (i.v.m. de privacy verkleind weergegeven)

Kwartierstaat

Een voorbeeld (in tekst) in pdf De kwartierstaat van Maartje Bakker. (opent in een nieuw venster)

Genealogie

De Genealogie (in tekst) van Hein Broersma in pdf (opent in een nieuw venster)

Parenteel

Als voorbeeld het parenteel van de familie Koster, als onderdeel van de (mijn) site Genealogie Koster, met als stamvader Claes.
Claes leefde in de 16e eeuw, veel gegevens over hem zijn er niet. Over zijn nakomelingen des te meer, blader er maar eens rond.

Ook is het mogelijk om uw stamboom op, bijvoorbeeld, canvas te laten drukken in iedere gewenste grootte. In samenwerking met een grafisch designer wordt uw stamboom naar uw smaak vormgegeven.

* De stamboomuitvoeringen zijn afkomstig uit (eigen) familie onderzoek en opdrachten, en zijn met toestemming geplaatst. Voor alle vormen geldt dat de als voorbeeld gebruikte uitvoeringen slechts daartoe dienen. Andere uitvoeringen zijn ook mogelijk en natuurlijk is ook met hetzelfde concept niet één stamreeks, kwartierstaat, genealogie of parenteel hetzelfde. Iedere familiegeschiedenis is uniek.

Wilt u uw stamboom laten uitzoeken?

Wilt u meer informatie? Vul dan het contactformulier in of mail uw telefoonnummer met uw verzoek om u gratis en vrijblijvend te laten informeren.