Veel gestelde vragen

Kan ik tips krijgen voor mijn eigen (vastgelopen) onderzoek?
Dat kan, maar een tip of advies is niet hetzelfde als een vooronderzoek of onderdeel van een stamboomonderzoek.
Bij de links zijn websites en een zoektip te vinden die u mogelijk behulpzaam kunnen zijn.
Een aantal gouden regels (in het Engels, plus een toevoeging in het Nederlands) bij genealogisch onderzoek vindt u op deze Gouden Regels pagina.
Googlen op reeds bekende namen, in verschillende spellingsvarianten, kan een nieuw spoor geven. Let daar wel bij op dat online gepubliceerde gegevens vaak fouten bevatten, in die zin zijn deze een tussenstation naar de originele akten.
Kortom: Stamboomuitzoeken.nl kan een beetje helpen de juiste richting op te zoeken; wilt u verdere hulp? Dan kan er een stamboomonderzoek, met voorafgaand een vooronderzoek, gedaan worden.

Welke gegevens zijn er nodig om een (voor)onderzoek te kunnen doen?
Om een onderzoek te kunnen doen is er een startpunt nodig, het liefst gegevens van (over)grootouders die rond 1900 geboren zijn. Dus data, plaatsen en zo volledig mogelijke namen. Anders zo veel mogelijk bij benadering.
Namen van alle broers en zussen van een grootouder kunnen ook behulpzaam zijn in verband met vernoemingen.
Dit vanwege de privacywetgeving in Nederland. Gegevens van personen die na 1910 geboren zijn, zijn over het algemeen niet openbaar, er zijn uitzonderingen.

Wat kost een stamboomonderzoek?
Het is helaas niet mogelijk van tevoren een exact bedrag aan te geven van de kosten van een stamboomonderzoek.
Wel is het zo dat een (gratis) vooronderzoek een indicatie geeft van de hoeveelheid tijd die het onderzoek behoeft.
Wanneer dat tussen de 12 en 16 uur ligt (wat bij een stamreeks vaak het geval is) wordt, na overleg, bijvoorbeeld een offerte voor 14 uur aangemaakt.
Als gedurende het onderzoek blijkt dat er een onderdeel is dat meer tijd nodig heeft of als er gegevens gevonden worden waardoor verder onderzoek zeker mogelijk is vindt er ook dan eerst overleg plaats.
Ook is het mogelijk het stamboomonderzoek in gedeelten uit te laten voeren of van te voren een maximum bedrag af te spreken.
(lees ook bij Tarieven waar u precies voor betaalt)

Is het mogelijk ergens te lezen wat anderen van de resultaten vonden?
Op de pagina Reacties staan een aantal citaten. Deze komen uit reacties op afgeronde onderzoeken, ze zijn met toestemming van de opdrachtgevers/geefsters geplaatst. Dit betreft slechts een deel; zoals tot nu toe niemand zijn of haar stamboomgegevens op internet gepubliceerd wil zien (behalve in eigen beheer), wil ook niet iedereen op internet geciteerd worden.

Is het mogelijk slechts een paar generaties terug te laten zoeken?
Ja, dat is mogelijk. Alle groottes van onderzoek behoren tot de mogelijkheden. Van eeuwen geleden tot in het heden, zes generaties terug, of meer informatie over grootouders die een eeuw geleden leefden. Het stamboomonderzoek is maatwerk!
Uitbreiding van het onderzoek is altijd mogelijk.

Wat is Stamboomuitzoeken.nl en wie zit erachter?
Bij Contact is meer te lezen over Stamboomuitzoeken.nl en ondergetekende. Ook vind u daar wat links naar bronnen en social media (Twitter e.d.)

Voor iedereen die zelf niet toekomt aan stamboomonderzoek en op zoek is naar een waardevol (gezamenlijk) geschenk voor zichzelf of een ander.

Wilt u uw stamboom laten uitzoeken?

Wilt u meer informatie? Vul dan het contactformulier in of mail uw telefoonnummer met uw verzoek om u gratis en vrijblijvend te laten informeren.